600 leerlingen draaien proef op de VUB

Openlesdagen 2015 VUB

Van lessen over reële getallen en verzamelingen via Engelse taalverwerving tot colleges over algoritmen en datastructuren: deze week maken maar liefst 600 leerlingen uit het secundair onderwijs kennis met de universitaire manier van lesgeven tijdens de openlesdagen van de Vrije Universiteit Brussel.

Een succesvolle traditie
De openlesdagen zijn een traditie aan de VUB en trekken steeds meer leerlingen uit het laatste of voorlaatste middelbaar aan. Ze vinden telkens plaats tijdens de krokusvakantie en maken de deelnemers wegwijs in de talrijke opleidingen die aan de universiteit worden gegeven.

Hulp bij uitstippelen verdere studie
Aankomende universiteitstudenten krijgen tijdens de openlesdagen een voorsmaakje van het tempo in de hoorcolleges. Dat helpt ze ook een doordachte studiekeuze te maken. Uit het verleden is alvast gebleken dat van alle deelnemers zo’n 30 procent beslissen om hun hogere studies verder te zetten aan de VUB.