VUB’ers op Senaatscolloquium over toekomst wetenschappelijk onderzoek in België

Dinsdag 3 maart vindt in de Belgische Senaat een colloquium met de laatste Belgische Nobelprijswinnaar François Englert plaats. Op het programma staan voordrachten van heel wat prominenten uit de academische en economische top van ons land. Ook een aantal VUB-onderzoekers en collega’s van onze zusteruniversiteit ULB beklimmen de spreekstoel en geven hun visie over de toekomst van van het wetenschappelijk onderzoek in België.

De eerste VUB’er die aan bod komt, is VUB-vicerector Internationaal Beleid Jan Cornelis, die het zal hebben over het innovatiesysteem in de Vlaamse Gemeenschap. Prof. Dave Sinardet spreekt om 16.30 u over het Belgisch federaal wetenschapsbeleid. Daarvoor, om 15.20 u zal Prof. Cedric Blanpain van de ULB de organisatie van het wetenschappelijk onderzoek in Franstalig gebied hebben belicht.

Omstreeks 17 uur gaat dan een groot debat van start, dat zal worden bijgewoond door de verschillende ministers die in ons land bevoegd zijn voor het wetenschapsbeleid. De afsluiting is voorzien een uurtje daarna, waarna om 18 uur François Englert, oud-VUB’er en ULB’er en winnaar van de Nobelprijs voor Fysica 2013, conclusies zal trekken.

Het debat kan door alle studenten van de VUB worden bijgewoond via livestream in ‘De Raadszaal’, lokaal 207A van het gebouw C op de VUB-campus van Etterbeek.