logo

U bent hier

VUB-prof Vandenbussche lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde

VUB-prof Wim Vandenbussche lid KANTLWim Vandenbussche, professor Nederlandse taalkunde aan de VUB, is verkozen tot lid van  de prestigieuze Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL). Hij volgt Jan Goossens op, aan wie het erelidmaatschap werd verleend.

Als academicus legt Wim Vandenbussche zich in zijn onderwijs en onderzoek vooral toe op sociolinguïstiek en taalgeschiedenis. Hij is auteur van tal van publicaties op dit gebied en een veelgevraagd spreker op wetenschappelijke conferenties in binnen- en buitenland.

Vandenbussche kreeg in 2000 al de Prijs voor Taalkunde van de KANTL. In 2006 was hij Distinguished Visiting Fellow van de University of London (Queen Mary). Hij is lid van de Agder Academy of Sciences and Letters (Noorwegen).