logo

U bent hier

VUB-project BABELIRIS genomineerd voor een Language Industry Awards

Babeliris, een project over interculturele en meertalige communicatie in de Brusselse openbare ziekenhuizen, is genomineerd voor een Language Industry Award in de categorie “Beste taalproject 2014″. Het betreft een gezamenlijk INNOVIRIS-project van de Vakgroep Toegepaste Taalkunde (TTKA) van de VUB, het Institut supérieur de traducteurs et interprètes, (ISTI) van de Haute Ecole de Bruxelles, en de IRIS-ziekenhuizen

Babeliris steunt op intensief wetenschappelijk onderzoek naar de schriftelijke en mondelinge communicatie in de talig zeer diverse openbare ziekenhuizen van het IRIS-netwerk in Brussel. Daar, in die tegelijk urgente en supertaaldiverse context, is efficiënte communicatie cruciaal. Om daarbij zoveel mogelijk valkuilen te vermijden, heeft Babeliris een online e-learningmodule ontwikkeld. Ook zijn richtlijnen voor klare communicatie met anderstalige patiënten opgesteld. Een andere uitkomst is een gespecialiseerd vertaalgeheugen voor medische communicatie.

Met de Language Industry Awards (LIA’s) wil De Taalsector - een sectorpublicatie voor taalprofessionals - inspanningen inzake taalwerk, taalproducten en -diensten bekronen. De uitreiking van de LIA's vindt plaats op donderdag 26 maart maart 2015 in Gent. Een stem uitbrengen kan nog tot 25 maart op www.languageindustryawards.eu.