logo

U bent hier

Nederlandse polemist Zihni Özdil te gast op diversiteitsdebat RHEA

Zihni Özdil op diversiteitsdebat RHEA VUBWoensdag 1 april ontvangt de VUB de Nederlandse polemist van Turkse afkomst Zihni Özdil. Hij is uitgenodigd om deel te nemen aan het grote kritische debat rond diversiteit van het RHEA Expertisecentrum. Het centrum heeft er recentelijk onder leiding van de professoren Gily Coene en Karen Celis enkele onderzoeksmedewerkers en een volwaardige coördinator heeft bijgekregen.

Zihni Özdil is maatschappijhistoricus aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, schrijver en columnist. Zijn standpunten worden vaak beschouwd als onorthodox en hard, maar onderbouwd. Hij is gevraagd om tijdens het diversiteitsdebat een lezing te geven. Daarin zal hij argumenteren dat diversiteit betekenisloos is zolang tolerantie de kern is van beleid ten aanzien van allochtonen, vrouwen, holebi’s en transgenders.

Tijdens het diversiteitsdebat zullen verder drie onderzoekers van RHEA in gesprek treden met een historicus en een politica uit Antwerpen. Het debat wordt gemodereerd door professor Karen Celis, co-directeur van RHEA, terwijl VUB-vicerector Patrick De Baetselier de verwelkoming van het publiek voor zijn rekening neemt.