VUB-prof Herman Terryn in wetenschappelijke raad Max Planck MPIE instituut

Vub-prof Herman TerrynProfessor Herman Terryn werd door het Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften aangeduid om voor zes jaar te zetelen in de wetenschappelijke adviesraad van Max-Planck-Institut für Eisenforschung (MPIE). Terryn is verbonden aan de onderzoeksgroep SURF-VUB.

De Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften (afgekort MPG) is een Duitse onafhankelijke organisatie voor wetenschappelijk onderzoek. Ze werd in 1948 opgericht als opvolger van de Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft en werd genoemd naar de Duitse natuurkundige Max Planck. Het Max Planck heeft verschillende instituten in Duitsland waaronder het MIE in Dusseldorf.

Het MPIE concentreert zich op de ontwikkelingen van nanostructuren in materialen en eveneens op de blootstelling van materialen in extreme omstandigheden. Zo wordt oa ook onderzoek gedaan naar de corrosie van metalen. Professor Herman Terryn is op VUB Methusalem-onderzoeker op het gebied van oppervlakte-eigenschappen van metalen en is in Nederland binnen het M2i-TUDelft clusterleider voor onderzoek naar verlenging van levensduur van materialen.

Vorig jaar in september won hij een internationale Europese prijs in Pisa voor zijn corrosieonderzoek.