logo

U bent hier

VUB-prof Hans De Wolf curator van Vlaamse tentoonstelling tijdens komende Biënnale van Venetië

VUB-prof Hans De Wolf Curator Vlaamse tentoonstelling Biënnale VenetiëVUB-professor Hans De Wolf is aangeduid als samensteller van ‘The Revenge of the Common Place’. Met die tentoonstelling zal de Vlaamse Gemeenschap aanwezig zijn op de 56ste Biënnale voor beeldende kunsten in Venetië. Ook het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, (M HKA) werkt mee aan de tentoonstelling, die zal worden georganiseerd via een Vlaamse Collateral Event in het officiële nevenprogramma.

De Biënnale van Venetië voor beeldende kunsten vormt samen met Documenta in Kassel het belangrijkste weerkerende rendez-vous in de wereld van de beeldende kunsten. Als een van de eerste buitenlandse deelnemers van de Biënnale beschikt België over een paviljoen in het hart van dit gebeuren, het tentoonstellingspark van Venetië, Giardini. Dit paviljoen wordt afwisselend door Vlaanderen en Wallonië ingevuld. Voor de Biënnale van 2015 is Wallonië aan de beurt.

De aanwezigheid van Vlaanderen in het officiële nevenprogramma van de wereldberoemde Biënnale komt mede door de samenwerkingsovereenkomst met Ca’Foscari, de universiteit van Venetië. Hans De Wolf speelde een grote rol in de totstandkoming van die overeenkomst.