logo

U bent hier

VUB en Jeunesses Scientifique zetten wetenschapsprojecten van 860 jongeren in de kijker

WetenschapEXPOSciencesOp vrijdag 24 en zaterdag 25 april organiseert de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Jeunesses Scientifiques de Belgique “WetenschapsEXPOSciences”. Op deze tweetalige wetenschapsbeurs in hal 3 en 4 van Tour & Taxis in Brussel demonstreren 860 Belgische jongeren uit het lager en secundair onderwijs hun eigen wetenschapsproject aan elkaar en bezoekers.

Een fiets die uitklapt naar een picknicktafel en drank koel houdt, een robot die de kat herkent en automatisch de juiste hoeveelheid voeding geeft, een volautomatische, opblaasbare omheining die huizen voor overstromingen kan behoeden: aan wetenschappelijke ideeën en projecten ontbeert het het jonge volkje zeker niet. Het jurypanel dat uit de vele projecten de meest innovatieve moet bekronen, gaat dus geen makkelijke taak tegemoet. Ook niet comedian en bio-ingenieur Henk Rijckaert, die een award met de eigen naam zal toekennen aan het meest komische wetenschapsproject.

Naast de vele wetenschapsstanden zijn er tal van doe-activiteiten. Zo kunnen bezoekers en deelenemers er de virtuele wereld induiken en de Oculus Rift testen en in een simulator ervaren wat een astronaut voelt. De allerkleinsten kunnen er circuskunsten leren of als een echte laborant proefjes doen.

WetenschapsEXPOSciences is toegankelijk op vrijdag 24 en zaterdag 25 april tussen 10 en 17u. Op zaterdag vindt de plechtige prijsuitreiking plaats om 17u30.