VUB start tegelactie om zwembad te financieren

VUB Zwembad tegelactieHet zwembad van de VUB is hoognodig aan verbouwing toe. De plannen liggen al een tijdje klaar: er komt een nieuw 25-meter sportbad en een instructiebad met verstelbare bodem, geschikt voor kleuters, andersvaliden en 60-plussers. Om de renovatie te financieren, start de Vrije Universiteit Brussel op 20 april met de verkoop van symbolische zwembadtegels.

Het principe van de verkoop van de zwembadtegels is eenvoudig. Sympathisanten kunnen een tegel kopen voor 50 euro. De aankoop van tegels kan fiscaal worden ingebracht. Daardoor wordt bijna de helft van de bestede som door de belasting terugbetaald.

Met de actie richt de VUB zich naar iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt: individuen, sportclubs in de buurt, scholen, bedrijven en studenten. Een van de personen die zeker enkele tegels zullen aankopen, is directeur van het GO! Atheneum Etterbeek Patrick De Clercq.

Dat laatste is geen toeval. Het zwembad van de VUB wordt vaak gebruikt door buurtbewoners, sportverenigingen en scholen. Ook topsporters maken er graag gebruik van - en dat is dan weer een gevolg van de voortrekkersrol die de VUB al jaren vervult inzake de combinatie topsport en studeren.

Het zwembad sluit voor de renovatie in mei 2016 en opent volledig gerenoveerd opnieuw de deuren in september 2017, bij de start van het nieuwe schooljaar. Wie tegels wilt kopen, kan terecht op de website van de VUB Foundation, die zich toelegt op fondsenwerving. Bij de aankoop van vijf tegels hoort meteen een uitnodiging voor de feestelijke heropening.