logo

U bent hier

Brussels Platform voor Journalistiek organiseert allereerste 'Difference Day'

Difference Day 3 mei 2015

Ter gelegenheid van World Press Freedom Day organiseert het Brussels Platform voor Journalistiek op zondag 3 mei in Bozar ‘Difference Day - het Europees Gala voor vrijheid van meningsuiting’.

Onder patronage van UNESCO
Het Brussels Platform voor Journalistiek is een samenwerkingsverband tussen de VUB, de ULB en de Erasmushogeschool Brussel. Aan de organisatie van Difference Day werken ook Bozar, de Evens Stichting en iMinds mee. Het event vindt plaats onder de patronage van UNESCO.

In 1993 werd 3 mei door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties uitgeroepen tot World Press Freedom Day. Sindsdien worden elk jaar op die dag wereldwijde schendingen van de persvrijheid onder de aandacht gebracht.

Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting centraal
Difference Day in Bozar legt zondag dan ook de focus op journalistiek in relatie tot persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, kwaliteit en creativiteit. Tijdens het event zal de Evens Stichting de laureaten bekendmaken van haar prijs voor Europese Journalistiek, waarmee ze om de twee jaar journalisten uit de geschreven pers beloont wier werk bijdraagt tot het toegankelijker en begrijpelijker maken van Europa naar een breder publiek. iMinds zal haar Press for More-award uitreiken aan een Europees project dat een bijdrage levert tot betere journalistiek door gebruik te maken van technologische innovatie.

Het Brussels Platform voor Journalistiek van zijn kant reikt een ‘Honorary Title for Freedom of Expression’ uit: een primeur.

Difference Day vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) op zondag 3 mei, vanaf 13.15 u. De toegang is gratis na registratie.