logo

U bent hier

Rechtenstudente Stephanie Verheyden wint APR-Prijs 2013-2014

 

VUB-alumna Stephanie Verheyden heeft aan de VUB de prijs gewonnen voor de beste juridische verhandeling in het kader van de masterproef. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de vzw Algemene Praktische Rechtsverzameling aan de master in de Rechten die het afgelopen academiejaar de beste juridische verhandeling indiende. Hij moedigt studenten aan de Vlaamse rechtsfaculteiten aan tot het schrijven van hoogwaardige verhandelingen en wordt toegekend per rechtsfaculteit. In totaal vier keer dus: in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel.

Het winnende werk van Stephanie Verheyden, geschreven onder het promotorschap van Prof. dr. Daniel De Wolf, draagt de titel: "De verenigbaarheid van levenslange straffen met de art. 3, 5.1.a en 5.4 EVRM".