logo

U bent hier

VUB-alumni op shortlist MIT Technology Review ‘Innovators Under 35’-prijs

Ingenieur-architect Catherine De Wolf en burgerlijk ingenieur Yves Van Ingelgem maken morgen, 20 mei, kans op de prestigieuze Innovators Under 35-prijs die wordt uitgereikt door het al even prestigieuze MIT Technology Review.

De prijs wordt dit jaar voor het eerst in België uitgereikt en erkent jonge vernieuwers die creatieve antwoorden formuleren op globale uitdagingen. Alle genomineerden ontwikkelden technologieën die een reële, positieve invloed hebben op het leven van miljoenen mensen.

Innovatie voor een betere toekomst

Catherine De Wolf, de enige genomineerde vrouw, is op dit moment doctoraatsstudente aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Van daaruit leidt ze een internationaal onderzoeksproject dat de milieu-impact van gebouwen vermindert.

Yves Van Ingelgem is chemie- en materiaalingenieur en richtte Zensor op, een VUB-spin-off die zich specialiseert in het zo vroeg mogelijk opsporen van corrosie. De mogelijke toepassingen van Van Ingelgems innovatieve technologie zijn legio. Concreet wordt de meerwaarde ervan vandaag vooral gedemonstreerd bij offshore windturbines. Lang voordat traditionelere methodes hier lucht van krijgen, signaleert Zensor (mogelijke) problemen. Hierdoor wordt windenergie productiever en goedkoper.