Foutmelding

Warning: igbinary_unserialize_object_properties: unknown key type '6d', position 6289505 in _dmemcache_get_pieces() (line 340 of /var/www/local/vub/app/releases/37/www/sites/all/modules/contrib/memcache/dmemcache.inc).

Miljoenen voor zwembad, ICity en kazernekoten

Vrijdag 22 mei gaf de Brusselse regering groen licht voor de financiering van drie grote VUB-projecten. Voor het zwembad op de campus Etterbeek komt er 2 miljoen euro. Voor het onderzoeks- en innovatieproject ICity wordt 9,8 miljoen euro opzijgezet. Voor een proefproject waarbij er in de kazernes aan de Generaal Jacqueslaan koten worden gebouwd, wordt 11,3 miljoen euro vrijgemaakt. Het geld komt uit structuurfondsen die voor de helft door de Europese Unie en voor de helft door het Brussels Gewest worden gedragen.

zwembad

Zwembad

Het VUB-zwembad is al lang aan een broodnodige renovatie toe. Niet alleen voor (topsport)studenten en andere VUB’ers, maar ook voor buurtbewoners en nabijgelegen scholen, is dit geld dan ook erg goed nieuws. Dankzij deze steun komt er bovenop de update een upgrade: er zal ook een instructiebad worden gebouwd. Het spreekt voor zich dat het vernieuwde VUB-zwembad toonaangevend zal zijn op het vlak van duurzaamheid.

bibDigitheek

Samen met de ULB ontvangt de VUB 9,8 miljoen euro voor ICity, een onderzoeks- en innovatieproject dat onderdeel uitmaakt van het grotere, toekomstige Learning and Innovation Center. Dit centrum, dat binnenkort pal tussen de VUB- en ULB-campussen zal oprijzen, kan nu dus ook van een omvangrijke ICT-tak worden voorzien.

Studentenkamers

kazerne

Ook samen met de ULB, ontvangt de VUB 11,3 milljoen euro voor een proefproject in de vroegere rijkswachtkazernes aan de Generaal Jacqueslaan, recht tegenover campus Etterbeek. Dit project omvat de bouw van 150 moderne koten en de nodige studie- en recreatiemodaliteiten. En wordt een toonbeeld van duurzame bouw én gebruik. Zo zal er op de site, bijvoorbeeld, voedsel worden gekweekt in stedelijke serres. Na een positieve evaluatie, zal het hele terrein worden omgebouwd tot een internationale universitaire wijk met ongeveer tweeduizend kamers.