B-PHOT-onderzoekster Nathalie Vermeulen wint LIGHT2015 Young Women in Photonics Award

VUB PHOT onderzoekster Nathalie VermeulenNathalie Vermeulen heeft de LIGHT2015 Young Women in Photonics Award gewonnen. Het is de eerste keer dat deze Europese prijs wordt toegekend. Hij is in het leven geroepen naar aanleiding van het internationale jaar van het licht en wordt uitgereikt door EOS, de European Optical Society.

Nathalie Vermeulen is als professor en onderzoekster verbonden aan B-PHOT, de Brusselse fotonica-onderzoeksgroep binnen de ingenieursfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel. Ze werd bekroond voor (onder meer) haar introductie van een disruptief model voor het non-lineair proces van ‘Coherent Anti-Stokes Raman Scattering’ en de manier waarop ze dat heeft toegepast om een nieuwe koelmethode voor Raman-lasers te bedenken. In 2013 kreeg ze ook al een prestigieuze ERC-startersbeurs en werd ze aangeduid als leider van een Europees ‘Future & Emerging Technologies Project’ (FET).