VUB-delegatie mee op staatsbezoek naar China

Vanaf maandag vertoeft er een uitgebreide VUB-delegatie in China. Zij vergezellen Koning Filip, Koningin Mathilde en een schare hoogwaardigheidsbekleders, waaronder vertegenwoordigers van overheden en bedrijven, onderzoekers, onderhandelaars en overleggers, importeurs en exporteurs, et al. voor een staatsbezoek van een week aan de Volksrepubliek.

Het staatsbezoek wil de politieke, economische en academische banden tussen België en China versterken. De VUB draagt met plezier haar steentje bij en maakt van de gelegenheid graag gebruik om haar internationale ruchtbaarheid te vergroten. Hiermee kan ze haar samenwerkingsverbanden met Chinese onderzoeks- en opleidingsinstituten verder versterken. In Peking en Shanghai zal ze alvast een rits samenwerkingsakkoorden ondertekenen.

Zowel binnen als parallel aan het officiële programma, zal de VUB participeren aan verschillende onderzoeks- en innovatieseminaries en netwerkactiviteiten. Daarnaast zal haar delegatie een heel aantal bezoeken afleggen. Aan partneruniversiteiten, waaronder Renmin University, Beihang University, Bejing Normal University en Bejing Sport University, maar bijvoorbeeld ook aan het hoofdkwartier van telecommunicatieproducent Huawei.

De VUB-delegatie bestaat uit rector prof. dr. Paul De Knop, vicerector internationaal beleid prof. dr. Jan Cornelis, directeur van het onderzoekscentrum EU-China Higher Education prof. dr. Chang Zhu, directeur van de Brussels Diplomatic Academy Gunter Gaublomme en prof. dr. Tony Lahoutte. Daarnaast zal dr. Ann Peeters in Peking een deel van de VUB-vergadering met onze partneruniversiteiten bijwonen.

Zij die graag eens een blik voor en achter de schermen van zo’n reis werpen, kunnen vanaf maandag terecht op de VUB-instagrampagina. Deze wordt elke week uitbesteed en zal volgende week door vicerector Jan Cornelis van foto’s worden voorzien.