logo

U bent hier

Huawei infrastructuurpartner Learning and Innovation Center

Momenteel vertoeft er, in het kader van een officieel staatsbezoek, een uitgebreide VUB-delegatie in China. Vandaag, woensdag, ondertekenden zij daar, samen met de ULB en Proximus, een samenwerkingsovereenkomst met telecomproducent Huawei. Samen met Proximus voorziet Huawei de ICT-infrastructuur van het nieuwe Learning and Innovation Center, dat binnenkort tussen de VUB- en ULB-Pleinlaancampussen oprijst.

Het Learning and Innovation Center  gaat uit van een geïntegreerde visie op kennisverwerving en -deling, waarmee het het klassieke bibliotheekconcept opentrekt. Naast een klassieke boekenverzameling, zal het Center ook multimediaruimtes, werkzones en opleidings- en vergaderruimtes behelzen.  Het wordt een inspirerende ontmoetingsplaats voor studenten en onderzoekers, waar de nieuwste doorbraken in baanbrekende technologie zullen worden toegepast en onderzocht. Voor dit alles is er nood aan een omstandige, innovatieve ICT-infrastructuur.

Deze infrastructuur zal, in samenwerking met Proximus, door Huawei worden uitgerold. Ze omvat een rits aan baanbrekende technologieën, zoals de mobielenetwerktechnologie van de volgende generatie, 5G.