logo

U bent hier

Marie Lamensch wint Maurice Lauré Prize 2015

Dr. Marie Lamensch, die in juli 2014 haar doctoraat aan de VUB verdedigde, wint de Maurice Lauré Prize 2015. Dit voor haar scriptie 'European value-added-tax in the digital area. A critical analysis and proposals for reform.'

De Maurice Lauré-prijs werd in het leven geroepen door de International Fiscal Association (IFA) om wetenschappelijk werk rond internationale indirecte belastingen te stimuleren.  Ze is vernoemd naar de fiscalist Maurice Lauré, die in 1954 het BTW-systeem invoerde.

Marie Lamensch doceert ondertussen VAT Law aan de Université Catholique de Louvain en International and European Taxation aan het Institue for European Studies van de VUB. Aan ditzelfde IES is ze ook als Senior Research Fellow actief. Naast haar VUB-doctoraat bezit ze een diploma rechten van de ULB en een LLM in International and European Law van de VUB.

De scriptie werd gepubliceerd door IBFD.