MOBI krijgt VUB-prijs voor maatschappelijke valorisatie

Dit jaar reikt de Vrije Universiteit Brussel haar Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie uit aan prof. Cathy Macharis en prof. Joeri Van Mierlo van het onderzoekscentrum MOBI.

Sinds 2012 reikt de onderzoeksraad van de VUB een prijs uit aan onderzoekers die aan de hand van hun engagement en gedrevenheid een sterke maatschappelijke uitstraling hebben. Onderzoeksvalorisatie betekent het beschikbaar en geschikt maken van wetenschappelijke kennis voor een praktisch gebruik door partijen buiten de academische wereld. De prijs, waaraan een som van 150 000 euro verbonden is, beloont concrete valorisatieactiviteiten. Deze vestigen de aandacht op de verschillende wijzen waarop verworven wetenschappelijke kennis een meerwaarde voor de maatschappij kan zijn.

De Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie werd toegekend tijdens het MOBI-seminarie op 4 juni 2015. Een erkenning voor MOBI’s maatschappelijk relevante onderzoeksinspanningen!