logo

U bent hier

VUB start met drie transcontinentale opleidingen economische diplomatie

De Brussels Diplomatic Academy (BDA) lanceert drie opleidingen in de economische diplomatie met een wel erg brede blik: studenten krijgen de kans om hun studie over drie continenten te spreiden.

Studenten van de postgraduaatsopleidingen ‘Economic Diplomacy’, ‘International Trade and Investment’ en het ‘Flagship Programme in Economic Diplomacy and International Business’ krijgen de mogelijkheid hun studie te spreiden over drie locaties: Brussel, Washington D.C. en Shanghai. Hierdoor verwerven ze niet alleen een globale kennis, maar ervaren ze ook hoe economische diplomatie in deze drie centra van wereldhandel anders wordt ingevuld.

Met deze opleidingsfilosofie wil BDA de slaagkansen op het diplomatiek examen, het professionele succes en de multi-inzetbaarheid van de afgestudeerden te verhogen.

Een extra element dat aan deze doelstellingen bijdraagt, is het intensieve en gespecialiseerde karakter van de opleidingen. Twee van de drie programma’s, ‘Economic Diplomacy’ en ‘International Trade and Investment’, kennen een curriculum van 66 (in de plaats van 60) ECTS. Het Flagship Programme telt zelfs 99 ECTS gespreid over 3 semesters. Afgestudeerden van dit laatste programma zijn voorbereid op het opnemen van beleidsfuncties inzake economisch en monetair beleid.

Het transcontinentale curriculum, de focus op economische diplomatie en haar praktijkgerichte benadering, onderscheiden deze drie programma’s van meer traditionele opleidingen in de diplomatie. Hiermee speelt BDA in op de specifieke noden van overheden wereldwijd.