logo

U bent hier

Wordt VUB-postdoc Vincent Ginis eerste wetenschapstalent van Nederlandse New Scientist?

VUB-onderzoeker Vincent GinisVUB’er Vincent Ginis dingt mee voor de titel van wetenschapstalent in een wedstrijd van de Nederlandstalige New Scientist. Hij werd door het populair-wetenschappelijke blad geselecteerd uit meer dan 50 kandidaten uit alle universiteiten van Nederland en België, en zit nu bij de laatste 25 kanshebbers.

Vincent Ginis is als ingenieur en postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Applied Physics Research Group van de VUB en won recentelijk nog de Young Scientist Award van de Belgian Physical Society. Het manuscript over het onderzoek waarmee hij toen de prijs in de wacht sleepte, werd zelfs geselecteerd als voorpagina van het prestigieuze tijdschrift Physical Review Letters.

De winnaar van de wetenschapstalentprijs van de New Scientist wordt gekozen op basis van het oordeel van een vakjury én het publiek. Dat laatste kan tot en met 6 september stemmen op hun favoriet. De kandidaten die bij de 5 hoogst scorende talenten horen, worden uitgenodigd om in Amsterdam een korte pitch van vijf minuten te houden, waarna de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd zal worden bekendgemaakt.