logo

U bent hier

Rector VUB en 2699 andere deelnemers maken Climbing For Life groot succes

VUB-rector neemt deel aan Climbing for Life 2015Op 29 augustus 2015 vond de vijfde editie van Climbing For Life plaats, een benefietevenement ten voordele van de strijd tegen astma en mucoviscidose. Deze keer waren niet minder dan 2700 Belgen present om La Planche des Belles Filles te beklimmen, een beroemde kuitenbijter uit de Ronde Van Frankrijk.

Geslaagd wederoptreden

Onder de deelnemers bevond zich ook VUB-rector Paul De Knop, die zijn wederoptreden maakte na een onderbreking van 2 jaar (en een heupoperatie). Hij beklom La Planche des Belles Filles, een col in de Franse Vogezen van 1035 m hoog, in een knappe tijd van 45m19s.

Met zijn aanwezigheid wil de rector in de eerste plaats een duwtje in de rug geven van alle onderzoekers en medisch personeel die zich aan de VUB en UZBrussel dagelijks inzetten om het leven van al wie aan longaandoeningen lijdt te verzachten en te verbeteren. Maar als gedreven sportliefhebber schaart hij zich uiteraard ook achter de algemene doelstelling van Climbing For Life: mensen aan te zetten tot sporten en gezonder leven.

Onderwerp van een VRT-uitzending

Climbing For Life is in zijn vijfjarig bestaan uitgegroeid tot een benefietevenement van eerste orde. Aan de recente editie, waaraan naast Paul De Knop ook vice-eersteminister Kris Peeters deelnam én 16 deelnemers met astma of mucoviscidose, besteedde de VRT op 7 september een uitgebreide reportage. Alle 16 lijders aan astma en muco haalden de streep. De opbrengst bedroeg 104.325 euro. 

Hieronder de VRT-uitzending: