Geestelijke zorg verlenend Vlaanderen verzamelt aan VUB

white-vckjpp-logoDonderdag 17 en vrijdag 18 september vindt op campus Etterbeek het tiende Vlaams Congres voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -psychotherapie plaats. Dit is hét forum voor professionals, studenten en andersoortige geïnteresseerden binnen de hulpverlening voor kinderen en jongeren.

Om de twee jaar komen kinder- en jeugdpsychiaters,  -psychologen en andere zorgverleners uit de geestelijke gezondheidszorg en andere sectoren samen. Er is geen betere plek om onderzoek, klinisch werk, kennis en ervaringen te delen. Het congres maakt een stand van zaken op van een groot aantal onderwerpen waarmee zorgverleners vanuit allerlei hoeken en binnen allerlei contexten worden geconfronteerd.

Dit jaar gaat er bijzondere aandacht uit naar veranderende tendensen en evoluties in de geestelijke gezondheidszorg. Ook de op til zijnde hervorming in het beleid rond geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren, en de nood aan een doorgedreven samenwerking, worden onder de loep genomen.

Denken, voelen, doen en laten… Wat werkt voor wie?

Het congres focust daarbij op wat helpt bij wie en wie helpt bij wat. Thema’s die aan bod komen, zijn onder andere psychotrauma, autismespectrumstoornissen, ADHD-gedragsstoornissen, borderlinepersoonlijkheidsstoornis,  psychose, eetstoornissen, ... Hierover wil het congres zowel onderzoekers als clinici, graag samen, aan het woord laten. Met de nodige ruimte voor zowel diagnostiek als behandeling.

Het Vlaams Congres voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -psychotherapie wordt geopend door minister Maggie De Block. Daarna is de vloer voor internationale en nationale topexperts. En de professionals, natuurlijk, waarvan de organisatoren er ruim zeshonderd verwachten.