Aantal VUB-topsportstudenten blijft stijgen

Het aantal topsporters die aan de VUB studeren, blijft toenemen. In het academiejaar '14-'15 wees de dienst Topsport en Studie een topsportstatuut toe aan 82 VUB-studenten. Voor dit academiejaar staat de teller al op 89. 40 procent van deze statuten werd toegekend aan topsportstudenten die actief zijn op wereld-/Olympisch niveau.

Wat ook opvalt, is de stijging van het aantal generatiestudenten binnen deze groep studerende topsporters. Dit bedraagt nu 30 procent. In vergelijking met vorig academiejaar werd er een stijging van 8% genoteerd.

De studierichtingen die het meest in trek zijn bij de topsportstudenten zijn Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (35%), Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (19%), Psychologie (9%) en Rechten (7%).