Eerste internationaal symposium ‘Gold in Education and Elite Sport’ een succes

Op 23 september werd aan de Hogeschool van Amsterdam het eerste internationaal symposium van het 'Gold in Education and Elite Sport'-project gehouden. Hier werden de resultaten van de eerste onderzoeksfase 'A European perspective on competences of elite pupil-athletes and elite student-athletes' gepresenteerd. Meer dan 70 participanten uit heel Europa zakten af naar Amsterdam om het symposium bij te wonen.

Het afronden van de eerste onderzoeksfase betekent meteen ook de start van de tweede onderzoeksfase. Op 21 en 22 september werd een meeting gehouden in Amsterdam met 25 internationale 'topsport en studie'-experts om de concrete invulling van de tweede fase te bespreken.

De VUB is een van de leidinggevende partners in dit tweejarige project. Onder leiding van professor Paul Wylleman zorgt de VUB voor de wetenschappelijke coördinatie. Daarin spelen drs. Koen De Brandt en drs. Simon Defruyt een centrale rol. Zij doctoreren op de combinatie topsport en studie en nemen, samen met de Vlaamse sportadministratie Bloso, het onderzoek in Vlaanderen voor hun rekening. VUB-rector Paul De Knop maakt, in zijn hoedanigheid als sportsocioloog, tevens deel uit van het VUB-onderzoeksteam.

Het project maakt het voor de deelnemende landen mogelijk om de organisatie en begeleiding van hun ‘studie en topsport’-trajecten binnen onderwijsinstellingen en topsportfederaties te optimaliseren.

Klik hier voor meer informatie over het 'Gold in Education and Elite Sport'-project.