logo

U bent hier

Ontdek het Erasmus for Young Entrepreneurs-programma

Erasmus voor jonge ondernemersHet Erasmus+-programma is ondertussen welbekend in Europa en daarbuiten. Minder bekend is het Erasmus for Young Entrepreneurs-programma.

Onterecht, want deze springplank naar een eigen bedrijf geeft jonge ondernemers een unieke kans om praktische ervaring en kennis op te doen. Erasmus-ondernemers trekken voor een periode van één tot zes maanden naar ervaren professionals in een ander Europees land.

Deelnemers die na het programma een eigen onderneming startten, vertellen dat de uitwisseling hen veel heeft geholpen. Vooral de managements- en marketingcompetenties die ze tijdens het verblijf aanleerden, worden als meerwaarde aangehaald.

Geïnteresseerd? Vertrek op kennisuitwisseling met Erasmus for Young Entrepreneurs en beleef de ervaring van je jonge ondernemersleven!

Download hier de Engelstalige programmagids.

Erasmus for Young Entrepreneurs wordt gefinancierd door de Europese Commissie en is in alle samenwerkende landen actief met de hulp van lokale aanspreekpunten die bekwaam zijn in bedrijfsondersteuning (bijvoorbeeld Kamers van Koophandel, starterscentra, incubatoren, etc.). Hun activiteiten worden op Europees niveau gecoördineerd door het Ondersteuningsbureau van het programma.