Workshops voor topsportstudenten

Vorige week organiseerde de dienst Topsport en Studie en de onderzoeksgroep Sportpsychologie en Mentale Begeleiding (SPMB) de eerste reeks workshops voor topsportstudenten aan de VUB. Deze workshops moeten de topsporters helpen om specifieke competenties te ontwikkelen die zij kunnen gebruiken tijdens hun duale ‘topsport en studie’-carrière, maar ook bij hun overgang naar de arbeidsmarkt en/of een professionele sportcarrière. Tijdens de workshops worden er verschillende tools aangereikt, attitudes uitgedaagd en vaardigheden geoefend, maar staat het onderling uitwisselen van tips en ervaringen met andere topsportstudenten en begeleiders steeds centraal.

Op 7 en 8 december woonden 15 topsportstudenten de workshop ‘Doelen stellen’ bij. In het tweede semester (februari-maart) zullen ook nog workshops rond ‘Efficiënt plannen en organiseren’, ‘Omgaan met stress in sport en studie’ en ‘Communicatie’ plaatsvinden.

Heb je de eerste workshop niet kunnen bijwonen? Of wil je meer informatie over de volgende workshops? Dan kan je steeds terecht bij topsport.studie@vub.ac.be

Workshop 'Doelen stellen' met sportpsychologen Jolan Kegelaers en Simon Defruyt. foto @Koen De Brandt