logo

U bent hier

Onderzoeksgroep SPMB actief in Vlaanderen en Japan.

Afgelopen weken stonden er een aantal belangrijke activiteiten op het programma voor enkele leden van de onderzoeksgroep Sportpsychologie en Mentale Begeleiding (SPMB).

Zo gaf Drs. Koen De Brandt op 18/1 een workshop op Sport Vlaanderen (het voormalige Bloso) voor het Overlegplatform Topsport & Studie over de competenties van studerende topsporters, en dit in het kader van het Erasmus+ Sport project Gold in Education and Elite Sport.

Dra. Nathalie Rosier presenteerde op 25/1 op Sport Vlaanderen de bevindingen en praktische implicaties van haar onderzoek naar de junior-senior transitie dat uitgevoerd werd in het kader van het Steunpunt Sport.

Daarnaast werd Prof. Paul Wylleman -hoofd van de onderzoeksgroep SPMB- samen met twee collega’s ontvangen door Japans minister Hiroshi Hase en parlementair vice-minister Mayuko Toyota. Het overleg met de minister (zelf voormalig Olympisch atleet) van onderwijs, sport, cultuur en technologie (MEXT) stond in functie van de expertise van de VUB inzake de duale carrière van topsporters en van de begeleiding van Japanse atleten en coaches richting Olympische Spelen Tokyo 2020.

In navolging hiervan werden de mogelijkheden tot het opzetten van gezamenlijk onderzoek met Juntendo University, binnen de bestaande MoU met de VUB, en de Japan Sport Council besproken.

Zie ook het artikel op VUB Today.