De Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2016-2017 is toegekend aan Mr. Patrick Hofströssler

De Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel staat in voor de jaarlijkse organisatie van de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Ze werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman, Prof. André Michielsens en Prof. Hans De Decker.

De 18de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan Mr. Patrick Hofströssler, partner in het advocatenkantoor Eubelius, laureaat van de René Marcq-prijs en sinds vorig academiejaar ook fellow van de Vrije Universiteit Brussel.

De leerstoel zal dit academiejaar plaatsvinden op vrijdag 28 april 2017. De titel van de voordracht luidt: "De gerechtelijke verdeling: meer loyauteit, minder vermogensleed". Meer info/registratie.