logo

U bent hier

VUBToday: VUB-prof Tony Joris: veel kans op Europees njet voor nieuwe Arco-regeling

De regeling rond de vergoeding van de Arco-coöperanten die de regering in het zomerakkoord heeft afgesproken en werd aangekondigd als “een grote doorbraak”, zal de toets van Europa moeilijk weerstaan. Dat zegt professor Europees Recht Tony Joris in een interview met de VRT. De regeling bestaat erin een deel van Belfius te verkopen en met de inkomsten de individuele coöperanten (deels) te vergoeden. Maar Belfius is honderd procent staatsbezit, zegt Tony Joris, wat wil zeggen dat de inkomsten van de verkoop van Belfius staatsmiddelen zijn. Die aanwenden om individuele vennoten van Arco te vergoeden, ook al zij het slechts deels, komt neer op staatssteun. En zoiets keurde Eruopa eerder al af. Het volledige interview kunt u hier bekijken.  read more on VUB Today