logo

U bent hier

VUBToday: Leuven deze week technologieland

Deze week is Leuven de place to be als het over technologie gaat. Vier dagen lang vinden er meer dan 100 lezingen en tentoonstellingen plaats tijdens and&. De blikvanger van deze vierdaagse is zonder twijfel de Japanse professor Hiroshi Ishiguro. Hij staat wereldwijd bekend als een excentrieke expert in de artificiële intelligentie en maakte een robotversie van zichzelf. Professor Ishiguro wordt echter niet door iedereen in het academische wereldje met applaus onthaald, wat niet terecht is volgens VUB-prof Bram Vanderborght. “Dankzij zijn werk heeft hij heel wat belangrijke onderzoeksprojecten naar Japan gehaald. En dat mag je niet onderschatten.” Professor Vanderborght is zelf ook een gastspreker tijdens and&. Ontdek op VRT NWS de andere blikvangers van and&. read more on VUB Today