logo

U bent hier

Halve finale voor VUB in de Concours Charles Rousseau

Concours Charles Rousseau 2018

Vandaag, zaterdag 4 mei, zal het VUB-team pleiten in de halve finale van de Concours Charles Rousseau die plaatsvindt in Angers. In de halve finale zal het VUB team pleiten tegen onze buren van de ULB.  De overige teams in de halve finale zijn de universiteiten van Aix-en Marseille, Strasbourg. Spannend...Zal de VUB zondag 6 mei in de finale pleiten? Volg de Facebook-pagina van Charles Rousseau voor de laatste updates (https://www.facebook.com/concoursrousseau). 

 

 

 

 

 

 

Ouder bericht

VUB-team gaat door naar de kwartfinale in de Concours Charles Rousseau

03/05/2018

Vanavond werd er in Angers misschien een klein recordje nagelbijten verbroken vlak voor de resultaten werden aangekondigd. En nu is het bekend: be VUB is er bij! Het team van Faculteit RC, bestaande uit Sarah, Caroline, Marie-Louise en Emmanuelle, bijgestaan door Karen Janssens, gaat door naar de kwartfinale in de Concours Charles Rousseau Als bijkomende opdracht moeten alle teams proberen een ludieke woordgroep in hun pleidooien van morgen, vrijdag 4 mei 2018, weten te integreren. Zo zullen de verzoekers de termen "soupe angevine" en "aller à la Chapelle" moeten gebruiken; de verdediging mag uitpakken met "cidre de Laval" et "froid(e) comme une salle de cours angevine". Benieuwd wat dat gaat geven! In elke geval twijfelen wij niet aan de vakkundigheid die de VUB'ers morgen aan de dag zullen leggen. Dat ze mogen trots zijn! 

Meer over deze internationale pleitwedstrijd op http://www.rfdi.net/

 

 Annonce Rousseau 2018 Kwartfinales

 

Ouder bericht:

De VUB-kleuren worden dit jaar verdedigd op de Concours Charles-Rousseau!

25/10/2017

 

Ook dit jaar organiseert de Réseau Francophone de Droit Internationale de geprezen internationale pleitwedstrijd "Concours Charles-Rousseau". De Université d'Angers is gastheer van dienst en zal een team van gedreven VUB-studenten zien de revue passeren. Deelnemende studenten aan Rousseau zijn Sarah El Amouri, Caroline Van Oothegem, Marie-Louise Ricker en Emmanuelle Quintart. Dit jaar focust de casus op Internationaal Zeerecht en Migratie. We wensen hen alvast veel succes toe bij de trainingen. 

Meer info op: http://www.rfdi.net/