logo

U bent hier

VUBToday: België moet alternatieve locaties bieden aan Britse mediabedrijven

Met maar liefst 4.000 Londense mediabedrijven is de Britse hoofdstad de mediahoofdstad van Europa. Maar een brexit zou wellicht het einde betekenen van deze status. De brexit kan er namelijk voor zorgen dat dat Britse televisiezenders niet meer in andere delen van de EU mogen uitzenden. Dat zou een enorme leegloop impliceren in de Britse mediasector. Volgens Marlen Komorowski, verbonden aan het media-onderzoekscentrum imec-SMIT van de VUB, zou het geen kwaad kunnen als België zichzelf promoot als alternatieve locatie voor Britse mediabedrijven. “Zowat 30 procent van de zenders met een Britse licentie zendt uit in de rest van de EU. Het gaat om enkele honderden kanalen.” België zou met andere woorden Britse mediabedrijven moeten verwelkomen. Lees meer op tijd.be (+). read more on VUB Today