logo

U bent hier

iPeace pleitwedstrijd 2018: humanitair recht aan de Grote Meren

VUB groepsfoto iPeace moot court 2018

Ook dit jaar was een delegatie onderzoekers en alumni gelinkt aan de rechtenfaculteit van de VUB betrokken bij het trainingsprogramma dat organisatie Initiatives for Peaceand Human Rights (iPeace) jaarlijks op poten zet. De zesde editie van het 'Programme Régional de Formation des Grands Lacs en Droit International Humanitaire et Droits Humains” vond in 2018 plaats in Kigali, Rwanda van 09 tot 15 december. Het programma trekt elk jaar professoren, professionals en experten in internationaal publiekrecht aan van over de hele wereld.

De missie van organisatie iPeace bestaat er onder meer in om studenten kennis te laten maken met internationaal humanitair recht, mensenrechten en internationaal strafrecht. Elk jaar vindt er een internationale pleitwedstrijd plaats, waaraan elk jaar ongeveer 30 universiteiten deelnemen uit zes verschillende landen in de regio van de Grote Meren. Sinds een jaar nemen ook Engelstalige universiteiten deel. Dit jaar ving het programma aan met een internationale conferentie ter gelegenheid van 70 jaar Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. 

Lees meer over de organisatie iPeace, over het programma van deze en van vorige edities op de website: https://www.iphr-ipdh.org.

De VUB-ers die dit jaar betrokken waren van links naar rechts op de foto hierboven:

Kristof Gombeer, doctoraatsstudent internationaal recht Vrije Universiteit Brussel (Vakgroep PUBR) – Universiteit Leiden (cotutelle);

Olivia Vansteelant, advocate Brusselse Balie, alumna Master na Master Internationaal en Europees Recht;

Ezéchiel Amani Cirimwami, iPeace Boardmember, doctoraatsstudent internationaal recht Vrije Universiteit Brussel (Vakgroep PUBR) – Université Catholique Louvain-la-Neuve (cotutelle) 

Aruna Michiels, Externe medewerker (Vakgroep PUBR), doctoraatsstudent internationaal recht European University Institute, alumna Master Rechten

Derek Inman, doctoraatsstudent internationaal recht Vrije Universiteit Brussel (Vakgroep PUBR), onderzoeksgroep ‘Fundamental Rights and Constitutionalism