logo

U bent hier

VUBToday: Vrije Universiteit Brussel en Collibra kondigen multidisciplinair AI-onderzoekscentrum aan

VUB-rector Caroline Pauwels en Pieter De Leenheer, medeoprichter van de enige Belgische unicorn, Collibra, kondigen vandaag hun plannen voor de oprichting van een gezamenlijk AI-onderzoekscentrum aan. Dit multidisciplinaire en interuniversitaire onderzoeksinstituut zal nauw samenwerken met de industrie. De Vrije Universiteit Brussel roept ook op tot een Europees AI-initiatief voor het Algemeen Belang. Dit onderzoeksplatform moet een verantwoordelijke en democratische toepassing van artificiële intelligentie in de diverse geledingen van de samenleving aanmoedigen. De aankondiging gebeurt vandaag op de lancering van de Belgische Coalitie voor AI, in het bijzijn van onder meer vicepremier Alexander De Croo en de vicevoorzitter van de EU-commissie, Andrus Ansip.  read more on VUB Today