logo

U bent hier

VUBToday: EU pompt bijna 15 miljoen euro in het onderzoeksprogramma CardioReGenix

De Europese Unie maakt bijna 15 miljoen euro vrij voor het onderzoeksprogramma CardioReGenix, dat gecoördineerd wordt door VUB-prof Marinee Chuah. Het vijfjarige programma gaat op zoek naar nieuwe benaderingen van gentherapie voor de behandeling van hartziekten en omvat ook een klinische studie met de meest veelbelovende gentherapieën. Hiervoor zullen dertien instellingen deelnemen uit zes verschillende landen. Volgens Chuah is dit een belangrijke kans om nieuwe manieren te vinden om hartziekten te behandelen. “In Europa is het de grootste doodsoorzaak voor mensen en elke vermindering van dit sterftecijfer zou een zeer positief resultaat zijn voor onze Europese samenwerking.” Lees meer op bruzz.be. read more on VUB Today