logo

U bent hier

Criminologe Jasmien Bougrine wint de prijs voor beste masterproef in de Gülen Chair for Intercultural Studies Competition

Jasmien Bougrine (master in de criminologische wetenschappen) werd de prijs voor beste masterproef in het domein van multiculturele studies toegekend. De Gülen Chair van de Katholieke Universiteit Leuven lauwert met deze prijs een masterstudent aan één van de Vlaamse universiteiten voor een werk rond de thema’s interculturaliteit, migratie en minderheden. Haar thesis werd geselecteerd aan de hand van criteria bestaande uit de onderbouwende literatuur, kwaliteit, originaliteit, wetenschappelijke relevantie, oog voor beleid en interculturele dialoog.

Jasmiens masterproef getiteld ‘Ik ben mijn verhaal: gender en zelf-narratieven bij meisjes binnen BC Foyer Molenbeek’ focust op de verhalen van meisjes met verschillende achtergronden binnen een sport-for-development project te Molenbeek. Het werk legt een sterke nadruk op verschillende factoren van identiteit, de intersectie ertussen en houdt ook rekening met sociale processen en fenomenen. Door haar onderzoek wenst zij de aandacht te vestigen op de vaak vergeten groep van urban meisjes, en hen een stem te geven. Met de deelname aan deze prijs hoopt ze een breder publiek te bereiken en deze meisjes, en de problematieken waarmee zij in hun dagdagelijks leven geconfronteerd worden onder de aandacht te brengen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 25 april 2019 te Leuven.