logo

U bent hier

VUBToday: Lach niet om de Britten

De Brexit lijkt voor veel mensen een eindeloze soap geworden waarin de Britse premier Theresa May af en toe haar beste danspassen toont. Het Europees vasteland kijkt daarom nogal lacherig toe naar de afgang van het Verenigd Koninkrijk en dat zint VUB-politicoloog Jonathan Holslag niet. Hij benadrukt dat het Britse archipel altijd al deel uitmaakte van de Europese cultuur en dat dit ook na de Brexit het geval zal zijn. De Brexit mag dus onze houding t.o.v. het Verenigd Koninkrijk niet negatief beïnvloeden, want de Brexit zal ook impact hebben op het Europese vasteland. “Een verzwakt VK, binnen of buiten de Unie, zal ook ons verzwakken. Militair, politiek, economisch. Maar vooral als samenleving en beschaving.” Lees meer op knack.be (+).  read more on VUB Today