logo

U bent hier

VUBToday: "Het is een feit dat je kan vertrouwen op de wetenschap"

Op dinsdag 2 april 2019 reikte de Vrije Universiteit Brussel onder de noemer ‘Figures that matter’ 7 eredoctoraten uit aan 10 topwetenschappers en internationale persoonlijkheden die dagelijks het verschil maken. Rector Caroline Pauwels opende de academische zitting met het statement dat cijfers, data en onderzoeksresultaten de krachtigste wapens zijn waarover de mens beschikt in de strijd tegen nepnieuws, populisme en de opwarming van de aarde. De kersvers gehuldigde eredoctor en fysicus Robbert Dijkgraaf maakte ter afsluiting van de zitting de stand van zaken van de wetenschap op en zette de woorden van de rector kracht bij: “Het is een feit dat je kan vertrouwen op de wetenschap.” read more on VUB Today