logo

U bent hier

VUBToday: 'Traagheid en onwil van onze regering kost Belgische kinderen het leven in Koerdische kampen'

Marijke Van Buggenhout, doctoraal onderzoeker criminologie aan de VUB, is niet te spreken over de schrijnende toestanden in Syrië. Kinderen met de Belgische nationaliteit lijken aan hun lot overgelaten te worden terwijl hier de discussie over hun moeders nog steeds aan de gang is. Hierdoor wordt een beslissing over een urgente problematiek steeds uitgesteld. “Onze regering opteert er echter wetens en willens voor om al maanden helemaal niets te ondernemen. Het zijn kinderen met de Belgische nationaliteit in de Koerdische kampen die hier de zwaarste tol voor betalen, het zijn net zij die deze beslissing bekopen met hun gezondheid en zelfs met hun leven.” Lees het volledige opiniestuk op knack.be. read more on VUB Today