logo

U bent hier

VUBToday: Brusselse jongeren tonen geen interesse in politiek, wel in beleidsthema's

De VUB, ULB en UCL hebben hun krachten gebundeld om politieke interesse op te wekken bij laatstejaars van de middelbare school. Voor dit project werd bij 1.000 scholieren uit twintig verschillende scholen in Brussel gepolst hoe zij tegenover politiek staan. Hoewel definitieve resultaten pas in het najaar verwachten worden, kan VUB-politicoloog Didier Caluwaerts al verschillende zaken opmerken. “Als je jongeren de vraag stelt of ze interesse hebben in politiek, is het antwoord over het algemeen ‘nee’.” Toch distantiëren tieners zich niet volledig van politiek en zijn zich hiervan niet altijd bewust. “Ze zijn wel geboeid door concrete beleidsthema’s waarmee zij geconfronteerd worden”, zegt professor Caluwaerts. “Door het project hebben ze geleerd dat alles politiek is.” Lees meer op bruzz.be. read more on VUB Today