logo

U bent hier

VUBToday: 'Stijging van elektrische wagens zal tot invoering van kilometerheffing leiden'

Verschillende vervoerseconomen maken op het congres van BIVEC, de Benelux-organisatie van onderzoekers rond mobiliteit, duidelijk dat het toenemende aantal elektrische wagens tot invoering van een kilometerheffing zal leiden. Cathy Macharis, professor mobiliteit aan de VUB, is ervan overtuigd dat de overheid onvermijdelijk naar alternatieve financiering zal zoeken wanneer de accijnzen dalen. “Uit Europese studies blijkt dat er in veel landen een draagvlak bestaat, dat evenwel afneemt zodra er prijzen worden genoemd. Als je dan echter door de zure appel heen bijt en de kilometerheffing toch invoert, neemt het draagvlak al snel weer toe, omdat mensen de voordelen merken.” Lees meer op hln.be. read more on VUB Today