logo

U bent hier

VUBToday: “Ik ga het meisje dat nu zonder been voortleeft nooit vergeten.”

Zeven jaar geleden ontstond bij een groepje masterstudenten geneeskunde aan de VUB het idee om een medisch congres te organiseren dat niet puur wetenschappelijk is. Dat over de grenzen van het vakgebied heen kijkt en ook voor de buitenwereld aantrekkelijk is. Dat niet alleen artsen aanspreekt, maar apothekers, advocaten en anderen die met de medische sector te maken hebben. Zo geschiedde met “Medische Wereld”, dat dit weekend aan haar zevende editie toe is en onder leiding van initiatiefnemer Ben De Brucker uitgroeide tot het grootste medische congres in België. Hij is ondertussen assistent plastische heelkunde bij het UZ Brussel en de VUB. Op dit moment loopt hij stage in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. “We hebben Medische Wereld opengetrokken voor buitenstaanders, niet alleen voor studenten zoals we heel in het begin dachten, maar voor de hele sector.”   read more on VUB Today