logo

U bent hier

VUBToday: "Crombez heeft N-VA in het defensief geduwd"

De pensioenleeftijd is en blijft een uiterst gevoelige kwestie waar partijen liever niet veel woorden aan vuilmaken. Maar dat is buiten Sp.a-voorzitter John Crombez gerekend. Hij las in een uitzending van ‘Terzake’ iets voor uit het partijprogramma van N-VA, waar voordien amper een woord over gerept werd: “Als de levensverwachting stijgt, zal ook de wettelijke pensioenleeftijd naar omhoog moeten gaan.” Het is deze zin die een golf van kritiek veroorzaakte bij oud én jong. Bart De Wever probeerde de situatie nog recht te trekken, tevergeefs. Volgens VUB-politicoloog Dave Sinardet is dit een goed voorbeeld van framing, wat een slimme zet was van Crombez. “Hij heeft N-VA in het defensief geduwd. Bij veel mensen ligt de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 al zwaar op de maag. Dat merk ik als ik lezingen geef. Zelfs 18-jarigen zijn daar mee bezig.” Lees meer op hbvl.be (+). read more on VUB Today