logo

U bent hier

VUBToday: 'Veel aanbevelingen van Hoge Gezondheidsraad zijn onmogelijk om te onderzoeken'

De meest recente waslijst aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) wordt gemengd onthaald. De HGR adviseert onder andere om eten in plastic potjes opwarmen in de microgolfoven te vermijden, want dit zou schadelijk zijn voor de gezondheid. Volgens Hendrik Cammu, arts verbonden aan de VUB, zijn veel van deze aanbevelingen onmogelijk om te onderzoeken. Bovendien zijn de meeste voorschriften gekend door het publiek, zoals aangebrand voedsel niet te consumeren. “Met 1001 voorschriften maken ze mensen onnozel. Terwijl je het meeste met gezond verstand kan weten.” Toch benadrukt Cammu dat hij niks tegen de HGR heeft. “Ik zie ze liever komen met adviezen waarvan de werking effectief bewezen is.” Lees meer op nieuwsblad.be.  read more on VUB Today