logo

U bent hier

VUBToday: Steeds meer artikels verdwijnen achter de paywall

U kent het wel: door een prikkelende titel klikt u op het online krantenartikel en komt u vervolgens tot de vaststelling dat het een artikel is voor abonnees. Een teleurstellende of zelfs wat boze reactie tot gevolg. Maar waarom verdwijnen steeds meer artikels achter de paywall? Jonge mensen blijken bereid te zijn om te betalen voor een abonnement. Experten wijzen hiervoor met de vinger naar Netflix en Spotify. Het mag dan ook niet verbazen dat kranten mee op de kar springen. Volgens Ike Picone, professor media en journalistiek aan de VUB, is dit een internationale trend. “En één die zichzelf versterkt: hoe meer inhoud achter betaalmuren verdwijnt, hoe meer uitgevers beginnen na te denken om ook zo’n muur in te voeren.” Lees het volledige artikel op standaard.be (+), enkel voor abonnees. read more on VUB Today