logo

U bent hier

VUBToday: Trend: dragen van tweedehands bruidsjurken

Bruidsjurken worden normaliter een keer gedragen, en daarna vliegen ze zonder pardon voor eeuwig de kleerkast in. Maar de laatste jaren duiken steeds meer initiatieven op die bruidsjurken een tweede leven willen geven, met succes. Ook Ruth Vanderfaeillie, studente sociologie aan de VUB, heeft de trend opgepikt. Zij goot het idee in haar vzw ‘Real Brides’ waar oude bruidsjurken niet alleen andere bruiden gelukkig maken, maar ook vrouwen een hart onder de riem steken die niet in het huwelijksbootje stappen. ‘Real Brides’ doneert namelijk 60 procent van de opbrengst aan goeie doelen die zich inzetten voor vrouwen met bijvoorbeeld borstkanker of eetstoornissen. Daarnaast heeft de vzw ook oog voor goeie doelen die zich inzetten voor moeders of vrouwen in de prostitutie. Lees meer op hln.be en metro.be. read more on VUB Today