logo

U bent hier

VUBToday: "Het beeld van politiek is nog altijd mannelijk"

Uit een onderzoek bij millenials is gebleken dat vrouwen moeilijk op de kieslijst te krijgen zijn en dat ze minder interesse tonen in politiek. Dat staat stond recent te lezen in Het Laatste Nieuws. Daarvoor het VUB-politicologe Karen Celis alvast een verklaring voor. “Het beeld van politiek is nog altijd mannelijk, conflictueus, debatteren eerder dan draagvlak voor oplossing zoeken.” Hierdoor zijn vrouwen minder geneigd om in de politiek te stappen. Maar of vrouwen interesse tonen in politiek, is een andere zaak. “Als je naar interesse peilt voor de mars tegen seksueel geweld, wat ook een vorm van politiek is, ligt die bij vrouwen ongetwijfeld hoger dan wanneer je vraagt hoe vaak ze de politieke krantenpagina’s lezen.” Lees meer op knack.be (+). read more on VUB Today