logo

U bent hier

VUBToday: Waarom Vlaams Belang bezig is aan een heropstanding

Uit de meest recentste verkiezingspeiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws blijkt dat het Vlaams Belang  de derde grootste partij is. Maar hoe komt het dat deze partij een heropleving kent? Mark Elchardus, socioloog aan de VUB, heeft hiervoor enkele verklaringen. “Vroeger was het Vlaams Belang sociaal-economisch rechts. Maar dat is bijgestuurd. Daardoor is er een hindernis weg voor haar potentiële kiezers die vaak tot de sociaal-economisch zwakkeren in de samenleving behoren.” Hierdoor neigt de partij tegenwoordig naar links op sociaal-economisch vlak. Een andere reden is de kritiek op de N-VA, een groot deel van de bevolking vindt immers dat de partij gefaald is. “Mensen zijn van oordeel dat de regering de zogeheten vluchtelingencrisis niet voldoende onder controle heeft gekregen.” Daarnaast zet het Vlaams Belang in op jonge, welbespraakte kandidaten zoals Dries Van Langenhove die vooral bij de jongeren weet te scoren. Lees meer op tijd.be (+). read more on VUB Today