logo

U bent hier

VUBToday: We kunnen dalend taalniveau bij jongeren weer opkrikken

Het gaat niet goed met de talenkennis van de Vlaamse jongeren. De betekenis van het woord empathie of impliceren is voor veel 18-jarigen een mysterie, zo blijkt uit onderzoek van de hogeschool Odisee. Ook internationaal onderzoek toont aan dat het niveau van begrijpend lezen niet meer is wat deze ooit geweest was. Verschillende Vlaamse academici, waaronder Alex Housen (taal- en letterkunde VUB), Ann Peeters (multilingual master in linguistics and literary studies, VUB) en An Vande Casteele (programmaverantwoordelijke taal- en letterkunde VUB), vinden dat het tijd is om in te grijpen. Samen leggen ze enkele pijnpunten van het taalonderwijs bloot, maar reiken ze ook maatregelen aan om de dalende kwaliteit een halt toe te roepen. Lees het volledige opiniestuk op tijd.be. read more on VUB Today