logo

U bent hier

VUBToday: 'Andere landen repatriëren hun IS-kinderen, waarom horen wij niets?'

Meer dan 50 Belgische kinderen zijn er slecht aan toe in de Syrië. Dat liet VUB-psycholoog Gerrit Loots weten aan AD. Ondanks hij er niet in geslaagd is om de Belgische regering te betrekken in zijn reddingsactie, wil hij op 7 juni vertrekken met een team bestaande uit artsen, psychologen en een chirurg. “We gaan met een groep die ook kleine ingrepen kan verrichten. We staan ter beschikking om zoveel mogelijk hulp aan kinderen te kunnen bieden.” Om effectief tot repatriëren over te gaan, is vooralsnog afwachten. Loots kreeg namelijk niet de benodigde humanitaire visa. Tegelijkertijd vraagt de psycholoog zich af waarom andere landen er wel in slagen om hun IS-kinderen terug te halen. Lees meer op hln.be en bruzz.be. read more on VUB Today